Munkatársak
Wirtz Ágnes
a kuratórium elnöke

Művészettörténész vagyok. Diplomám megszerzése után sorra jártam az óvodákat és iskolákat: a gyerekek és egy diavetítő segítségével életre keltettük, majd mesélésre bírtuk a régi mesterek festményeit. Később ezekből a gyerekekből gyerek-idegenvezetőket képeztem, akik saját szavaikkal mutatták be – kicsiknek és nagyoknak – az 1200 éves Aacheni Dómot. Az épületről egy gyerekeknek szóló könyv is született.

Párommal, és kislányommal a szívem alatt költöztünk haza Magyarországra 2006-ban. 2010-ben hoztuk létre a Világszép Alapítványt, amelynek 2014 januárja óta vagyok a vezetője. A képek mellett felfedeztem a mesék világát, és ma is a mesélő képekkel foglalkozom. Nagyon szeretek játszani és élni, természetesen mindezt a gyerekekkel együtt a legjobb csinálni.

Marton Krisztina
operatív vezető

Háromgyerekes édesanya vagyok, a Corvinus Egyetemen végeztem közgazdászként. Munkatapasztalatom nagyon színes, pályám elején a pénzügyi szektorban dolgoztam, majd egy energetikai cég gazdasági vezetőjeként, később pedig üzletfejlesztési tanácsadóként tevékenykedem. Szervezetfejlesztőként rosszul működő vállalatokból igyekeztem jól működő vállalatokat faragni; sok nagy cég stratégiájának, üzleti terveinek, értékesítési szervezetének vagy működési hatékonyságának fejlesztése kötődik hozzám.

Jelenleg a legfontosabb célom, hogy a Világszép Alapítvány szakmai tevékenységéhez a lehető legbiztosabb alapot biztosítsam. Feladatom az Alapítvány teljes körű adminisztrációjának megszervezése, a pénzügyi tervezés és kontrolling, fejlesztési projektjeink vezetése, illetve irányításomban zajlanak pályázataink, munkaügyeink, és működnek létesítményeink.

Zámborszky Eszter
mesélő önkéntesek
szakmai vezetője

Zámborszky Eszter vagyok, végzettségeimet tekintve szakoktató, tánc-, dráma-, mesepedagógus, meseterapeuta, mesemondó, interkulturális nevelési szaktanácsadó, dúla. Szeretem a változatosságot, a kreativitást, szeretek játszani, énekelni, táncolni, alkotni, de leginkább azt szeretem, ha mindenki elégedett körülöttem. Hosszú évek óta Borsod hátrányos helyzetű településein dolgozom, nőkkel, gyerekekkel. Fontos számomra, hogy esélyt adjunk azoknak az embereknek is, akik nehezebb körülmények közé születtek.

Az Alapítvány munkájához 2014-ben csatlakoztam, táboroztatóként, majd mesemondóként. Jelenleg a mesélő önkéntesek szakmai vezetője vagyok, emellett foglalkozásokat tartok a nagybarcai leányanyaotthonban, a diósgyőri lakásotthonban és Halmajon nevelőszülőknek és gyermekeiknek.

A mesék erejét és bölcsességét hívom segítségül, hogy kísérjenek a testi, lelki, szellemi harmóniához vezető úton és ezt a tudást igyekszem továbbadni a gyerekeknek.

 

Molnár Edit
gazdasszony

Eredeti végzettségem szerint varrónő vagyok, de hamar a vendéglátás felé fordult az utam. Dolgoztam szakácsként, felszolgálóként, míg aztán megnyílt a Meseközpont Paloznakon. A kezdetektől itt vagyok, gondoskodom a Tündérkertről és az Óperenciásról, hogy minden rendben és tisztán álljon a gyerekek és a felnőttek rendelkezésére. Ha a gyerekek itt vannak, az ételt is én teszem az asztalra. Mindig nagyon várom, hogy megérkezzenek, és láthassam a felszabadult játékot, az elmélyült alkotást, a vidám étkezéseket.

Szabadidőmben szívesen vagyok a kertünkben, figyelek a virágainkra, a kis halastóra, és nagyokat sétálok a dimbes-dombos falunkban a kutyámmal.

Nagy Bandi
madárgondozó

Ifjúkoromban bejártam a környező falvakat (Lovas, Felsőörs, Balatonfüred, Paloznak), és házak építésénél, kertek kialakításánál segédkeztem. Amikor a Meseközpont épülni kezdett, már itt voltam, és bontottam, fugáztam, kerítést festettem. A madarak gondozását 2012-ben vettem át. Eleinte nem sokat tudtam róluk, de ahogy telt az idő, egyre jobban megismertem őket, és a róluk való gondoskodás csínját-bínját.

Amióta madarakkal foglalkozom, megtanultam csendben lenni, és figyelni. Most már tudom, melyik madár mit csinál, hogyan etetik egymást, hogyan védik a saját családjukat, területüket, és hogyan kedveskednek egymásnak.

Bavalics Laura
vezető óvodapedagógus

Alap végzettségem szerint óvodapedagógus vagyok. 1995-óta foglalkozom óvodás korú gyerekekkel és szüleikkel. Hiszem, hogy minden gyermekhez egyéni út vezet. Ezért is tartottam fontosnak már a pályám kezdetén, hogy módszertani eszköztáramat bővítsem. Így lettem Fókusz tréner, majd gyógypedagógiai asszisztens. Később játékmentor, drámapedagógus. Az elmúlt húsz évben több különböző típusú nevelési intézményben dolgoztam, hazánkban és a tengeren túl. Részt veszek a pedagógus képzésben oktatóként és mentorként.

2014-ben csatlakoztam a Világszép Alapítvány csapatához, először, mint önkéntes mesélő. Jelenleg az óvoda létrehozásának útját terelgetem, mint szakmai vezető. Álmom egy olyan óvoda létrehozása, ahol minden gyerek és család megtapasztalhatja az elfogadást és megtalálhatja a saját hangját.

Szécsi Erik
táborok, foglalkozások
vezetője

Pszichológiát és pedagógiát végeztem, de ettől a területtől különböző gyermekpszichiátriákon szerzett tapasztalat után elfordultam. Öt évet töltöttem el HR területen, amikor egy tréner képzés keretében megismerkedtem az élménypedagógiával. Innentől minden energiámat arra fordítottam, hogy megismerkedjek a tapasztalati tanulással és az Élményakadémiával együttműködve, gyermekvédelmi gondoskodásban élőkkel, roma telepi fiatalokkal, gimnáziumi osztályokkal és nemzetközi csoportokkal dolgozhattam együtt. A BME-n pedig hallgatók számára nyújtottam élményalapú személyiség – készségfejlesztő, valamint munkavállalásra felkészítő képzéseket.

Hiszem, hogy minden fiatalban ott van az a tulajdonság, amit tovább fejlesztve, kiaknázva egy önmagát elfogadó, saját lábán és az élet viszontagságai között ügyesen lavírozó, önmegvalósító felnőtt lehet.

Célom, hogy olyan foglalkozás- és táborstruktúrát alakítsak ki a Világszép Alapítványnál, ami segít megtalálni a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataloknak saját örömük forrását.

Borsos Rita
humán erőforrás szakember

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem, angol szakon. Pályám először a humán erőforrás menedzsment felé kanyarodott: kezdetben egy kisebb, majd egy nagyméretű multinacionális cégnél dolgoztam ezen a területen. Ezután egy újabb váltás következett: a gyermekeimmel otthon töltött időszak. Ezeknek az éveknek köszönhetően vált újra a mindennapjaink részévé a mesékben rejlő varázslat, és ekkor nyílt lehetőségünk megtapasztalni a bennük megbújó gyógyító erőket is. A Világszép Alapítványban pedig számomra új, izgalmas, és egyben egyedülállóan szép módon fonódik össze a gyerekek és a mesék világa.

Tarcsa Tímea
mentor-program vezető

Kanyargós utat járva találtam meg a hivatásom: zenésznek indultam, művészettörténetre váltottam, végül történelemtanár és család- és gyermekvédő lett belőlem. 2016-ban szereztem meg a diplomámat az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán. A Világszép Alapítvánnyal egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg, és már akkor csodálattal tekintettem az itt zajló munkára. Örömmel tölt el, hogy ma már az Alapítvány munkatársaként segíthetem az alapítvány küldetését.

Jelenleg az Alapítvány szárnyai alatt felcseperedett kamaszok mentorálása a feladatom.
A munkám nagyon mozgalmas, mindig új helyzet elé állít, amit nagyon élvezek.

Potyondi Rita Linda
projektkoordinátor

Sokáig kulturális menedzserként szerettem magamat definiálni, de aztán rájöttem, hogy a lényeg, hogy olyan területen dolgozhassak, ami érdekel, és amivel segíthetem mások munkáját, megkönnyíthetem a célcsoport életét és élményekhez juttassak másokat. Szeretek projektekben gondolkodni, dolgozni. Jelenlegi munkám a Világszép Alapítványnál is ilyen jellegű: koordinátorként kisebb-nagyobb projekteket bíznak rám, a pár hetes időtartamútól az akár egy éven át tartóig. Legfőképpen pályázatokkal, marketinggel és az új, Hűvösvölgyi úti központunk építkezésével kapcsolatos feladatok tartoznak hozzám.

Hiszek benne és fontosnak tartom a közvetlen kommunikációt, szeretem a kérdéseket, biztos azért mert alapvetően magam is kíváncsi természet vagyok.

Szeretem, hogy a Világszép Alapítványnál széles körben tudjuk megbeszélni a kisebb-nagyobb témákat, kikérjük egymás véleményét.  

 

Zalka Csenge Virág
szakmai munkatárs

2006 óta vagyok hivatásos nemzetközi mesemondó. Leginkább hagyományos történeteket (népmeséket, mítoszokat, legendákat) mesélek magyarul, angolul, és spanyolul. Magyarországra szeretem távoli tájak történteteit elhozni, míg külföldi fellépéseimen a magyar meséket népszerűsítem. Mesterdiplomámat az East Tennessee State University Mesemondás (Storytelling) szakán szereztem Fulbright ösztöndíjasként, doktori fokozatomat pedig a Bowling Green State University Kulturális Tanulmányok doktori programjában. Kutatási területeim a digitális mesemondás, szerepjátékok, valamint a hagyományos mesék és a popkultúra kapcsolatai voltak. A nemzetközi mesemondás gyakorlatáról szóló kötetem Mesemondók márpedig vannak címmel 2016-ban jelent meg a Pont Kiadónál.

2017 augusztusában csatlakoztam az Alapítvány munkájához. Elsősorban az önkéntes mesélők képzésével és mesetárak, mesegyűjtemények válogatásával foglalkozom. Fontosnak tartom, hogy mesemondóink olyan történeteket tudjanak elvinni a gyerekekhez, amiket szeretnek, és a magukénak éreznek. 

 

Tóth Rita
óvodapedagógus

2015-ben végeztem óvodapedagógusként Budapesten. Ezután szerettem volna még jobban elmélyíteni pedagógiai szaktudásomat, ezért tanulmányaimat a neveléstudományi mesterképzésen folytattam, ahol 2017-ben neveléstudományi bölcsészként végeztem.

Hálás vagyok, hogy egyetemi tanulmányim alatt egy olyan családi napköziben dolgozhattam, ahol sokféle pedagógiai módszert láthattam, és nevelési módot megtapasztalhattam. Mindezek nyomán megfogalmazódott bennem szakmai hitvallásom: a nevelés szeretet, melyből akkor tudok másoknak legtöbbet adni, ha mindenkit úgy szeretek, ahogyan az neki a legjobb.

Szeretném, ha a Pendula Óvoda olyan hely lehetne, ahol mindenki a számára legkifejezőbb módon részesülne a legtöbb szeretetetben és elfogadásban.

2015 óta dolgozok együtt a Világszép Alapítvány lelkes csapatával.

Nováczki Ágnes
pedagógiai asszisztens

Nyolc éve kezdtem integráló óvodában dolgozni, csoportos dajkai feladatokat láttam el. Ebben az időszakban végeztem el a pedagógiai asszisztens képzést. Munkám során gyermekközpontú, szakmailag jól képzett óvodapedagógusok mellett szereztem gyakorlatot. Fontosnak tartom, hogy minden gyermek az önfeledt játék és a mese segítségével tapasztalja meg az elfogadást az emberi és környezeti értékeket és ezen keresztül találhassa meg önmagát. Nagy öröm számomra, hogy a Pendula óvoda szakmai csapatához tartozhatok.

Braun-Pálfalvai Eszter
operatív vezetői asszisztens

A Budapesti Gazdasági Főiskola Külkereskedelmi Főiskolai Karán végeztem, majd a Budapesti Műszaki Egyetemen szereztem angol-magyar tolmács-szakfordító képesítést. Korábbi munkahelyeimen az európai uniós pályázatok területén szereztem tapasztalatot előbb egy tanácsadó cégnél, majd az egyik közreműködő szervezetnél. Gyermekeim születését követően határoztam el, hogy ha újra visszatérek a munka világába olyan nonprofit szervezetnél szeretnék elhelyezkedni, melynek célját, tevékenységét igazán szívügyemnek érzek.

Nagy örömmel tölt el, hogy 2017 decemberében csatlakozhattam a Világszép csapathoz, és operatív vezetői asszisztensként támogathatom az Alapítvány munkáját.

 

Gémesi Gabriella
asszisztens

2017 tavaszán találkoztam a Meseközponttal. Nagy örömömre csatlakozhattam Paloznakon a csapathoz. Feladataim közé tartozik az irodai adminisztráció, anyag beszerzés, de szívesen segítek Editnek, Bandinak és a többieknek, amiben tudok.

 

 

Mesélő önkéntesek

Ábrahámi Andrea Laudan Edina
Bakó Katalin Léczfalvi Kinga
Balogh Ildikó Légrádi Mónika
Bárány Attila Lengyel Melinda
Barnabás Helga Lentulay Edina
Barta Mária Viola Limbacher Borbála
Barzsó Judit M. André Dóra
Bavalics Laura Mészárosné Hacsi Anna
Bereiné Vasas Andrea Mező János
Bodonovits Regina Montvai Mária
Bökönyi Éva Nagyné Kelemen Andrea
Czina Gabriella Neisz Laura
Csermely Orsolya Osvárt Roxána
Csiszár Noémi Pálfi Erika
Csordás Katalin Pintér Sarolt
Draskócziné Noémi Sárvári Cecília
Erdélyi Krisztina Sugár Andrea
Fűzfa Orsolya Tasi Zsuzsa
Gregus László Tuczai Rita
Hajnal Judit Tumikné Csurák Ágnes
Horváth Edéné Ági Vaspál Mátyás
Illés Szabolcs Völgyi Beatrix
Kishonti Kardos Rita Vranceanu-Kovács Gabriella
Kusnyerik Emese Wirtz Ágnes
  Zámborszky Eszter