Mentor Program

A 2017-ben induló Mentor programunkat az a felismerésünk hívta életre, hogy a gyermekvédelemben felnövekvő, illetve onnan éppen kikerülő gyermekek a rendszer sajátosságai miatt sajnos gyakran kevés folyamatos egyéni figyelemben részesülnek.

A Mentor program célja, hogy a személyre szóló figyelem megadása által a gyermek felfedezze saját „legszebb szépét”, vagyis azt a tehetséget, ami motiválhatja őt mindennapjaiban. Továbbá úgy gondoljuk, az egyéni figyelem megadása által tudunk hatékonyan reagálni a gyermekek különböző, olykor rendkívüli élethelyzeteire.

A Világszép Alapítvány mentorálási tevékenységét jelenleg két fő irányvonal határozza meg. Egyrészről azokat a fiatal felnőtteket támogatjuk, akik legrégebben kapcsolódnak az alapítványunkhoz, valamint ezzel párhuzamosan egy mentorálási rendszer alapjait kezdtük el lefektetni. Tervünk, hogy képzésünk elvégzése után önkéntes mentoraink eljussanak a velünk kapcsolatban álló gyermekotthonokba, hogy figyelmüket az ott élő gyermekeknek ajándékozhassák és egyéni támogatást nyújthassanak számukra. Az alapítvány első mentorképzésére terveink szerint 2018 őszén kerül sor.