A gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekért
Mesélő önkéntesek

A Meseközpont Alapítvány azokat a felsőfokú végzettséggel rendelkező, a gyerekek és a gyermekvédelem irányában elkötelezett felnőtteket várja önkéntes mesélő képzéseire, akik vállalják, hogy a képzés után, havi néhány alkalommal esti mesét mondanak különböző gyermekotthonokban.

A Meseközpont Alapítvány fontosnak tartja, hogy a szerződéskötés és a képzés megkezdése előtt személyesen is találkozzon a jelentkezőkkel. A jelöltek a Meseközpont által támogatott képzésen, mesemondási gyakorlatokon, hospitálásokon vesznek részt, mindezek sikeres teljesítése után kezdhetik meg az önkéntes mesélő munkát.

Önkéntes interjúkat minden évben, november hónapban tartunk. Erre jelentkezni az alapitvany@mesekozpont.hu e-mail címen lehet.

2016-os képzésünk már elindult, a következő évi képzésre idén szeptembertől fogadjuk a jelentkezéseket!

Önkéntes alapképzést minden évben egyszer tartunk, február-márciusi időpontban. Az alapképzést Bajzáth Mária tartja.

Ez a képzés 4 napos (2x2 teljes nap, hétvégeken), tematikája meggyezik a pedagógus képzés tematikájával. A jelentkezés feltétele erre a képzésre a személyes interjún való megfelelés. A négynapos képzést mesemondások, mesepedagógia műhelygyakorlatok, hospitálás követi, mesefoglalkozásokon, gyermekotthonokban, óvodában és a Meseközpontban. A teljes képzést a Meseközpont támogatja, ez az első évben max. 5-6 teljes napot, és 4-6 alkalommal néhány órás műhelymunkát jelent. A tavasszal megkezdett képzés ősszel ér véget, az önkéntes ekkor kezdheti meg mesélő munkáját. A képzések-műhelymunkák azonban itt nem fejeződnek be, önkénteseink folyamatos lehetőséget kapnak a tanulásra, módszertani és mese-repertoárjuk bővítésére. Minden mesélő önkéntes csoportunk élő, megtartó közösséget is jelent tagjai számára.