Táborok

Táboraink tematikája és célcsoportja széles skálán mozog.

Íme egy kis ízelítő:

Paloznapok:
Filmes szakköre járó gyerekeknek szervezett tábor, ahol a filmkészítés mellett a gyerekek kézműveskednek, fociznak, tollasoznak, és sok időt töltenek a Madárházban.

Meseiskola:
Kisiskolások számára szervezett tábor, ahol a betűkkel barátkozunk. Annak megtapasztalása, hogy a betűkkel játszani nagyon élvezetes és izgalmas dolog, nagyon sokat segít a gyerekeknek az iskolai tanulmányik során, sokat oldódik bennük a tanulással szembeni ellenállás.

Nevelőszülős családok tábora:
Paloznakon nevelőszülők is táboroznak örökbe fogadott és vér szerinti gyermekeikkel. A tábori napok során a családok együtt és korosztályok szerinti csoportokban is részt vettek programokon, együtt tölthették a délutánjaikat a Balaton mellett, és egy kicsit megpihenhettek kiszakadva a hétköznapokból. 

Hellowood tábor:
A gyermekotthonban élő kamaszok csoportja egy igazán különleges alkotófolyamatban vehet részt a tábor során. A gyerekek fűrészelnek, festenek és szögelnek, miközben szerepelnek, alkotnak és játszanak.

Kamaszlányok tábora:
A női energiák és a művészetterápia a két vezérfonala a gyermekotthonból érkező kamasz lányok táborának. A lányok felejthetetlen napokat töltenek együtt Paloznakon, ahol a kertalkotás, a közös tánc és a szépségszalon mind helyet kap a programban. 

Óvodások tábora:
A legkisebbek a mondókák, ölbeli mesélések, hatalmas szabad játékok és különleges énekes-mondókás foglalkozások körforgásában töltik napjaikat a paloznaki Meseközpontban. A természet közelsége, a növények, virágok, gyümölcsök megismerése, illata és íze, a rengeteg szabad levegőn töltött idő, a sok vigyázó, simogató és mondókázó kéz jelenléte teszi békéssé és biztonságossá a tábort az apróságok számára.

Világszép tábor:
A nevelőszülőknél élő kamasz gyerekek csoportjáról kapta alapítványunk az új nevét. A „Világszépek” az egyik legrégebbi visszatérő vendége Paloznaknak. A táborban sok-sok mély beszélgetéssel és hatalmas közös játékokkal töltjük az időt.